İmam Çağdaş Gaziantep – Kebap, Lahmacun, Baklava
Lezzet: | |
Servis: | |
Ortam: | |
Fiyat: |
Mekan Özellikleri
- Wi-Fi
- Otopark
- Kredi Kartı
Merhaba,
Gurme mekanları sizin için keşfetmeye devam ediyoruz. Bugünkü durağımız lahmacunuyla, kebabıyla, baklavasıyla ve fıstığıyla meşhur Gaziantep. Gaziantep’te ne yenir? diyoruz. Bu kadar meşhur ürüne ve çok zengin bir mutfağa sahip olan Gaziantep gastronomi turizminin başkenti olmaya aday.
Gaziantep ziyaretim için bir çok yer önerildi fakat benim tercihim İmam Çağdaş‘tan yana oldu. 1887 yılından bu yana Gaziantep’te hizmet veren mekan Türkiye’nin en eski aile şirketlerinden biri aynı zamanda.
Hava limanına indikten sonra hızlı bir şehir turunun ardından karnımız iyice acıkmaya başlayınca kendimi İmam Çağdaş’ın leziz mutfağının içine atıyorum. Menüden neleri seçebilirim diye bakarken bir an her şeyi yiyebileceğimi düşünüyorum. Hiç bir mutfak ya da mekanda menüye bakarken heyecanlandığımı hatırlamıyorum 🙂
Menüye bakarken bu sefer neyi tercih etsem değil bu sefer hangi lezzetten kendimi mahrum bırakmak durumunda kalsam diye düşünüyorum.Gaziantep lezzetlerini tatmış olanlar beni anlayacaklardır.
Benim bu ziyaretimdeki tercihim kuşbaşı kebap ve lahmacundan yana oldu. Kuşbaşı kebap büyük şehirlerde yediğimiz gibi sert ve kuru değil. Etler buzhanelerde uzun süre beklemediği için lezzetini kaybetmeden ulaşıyor masalara. Lahmacunun ise görüntüsü lezzeti hakkında fikir veriyor zaten. Büyük şehirlerde içine hangi maddelerin katıldığıyla ilgili çeşitli efsaneler dolaşırken, Gaziantep’te o eski tadını özlediğimiz lahmacunu bulmak mümkün. Gaziantep’te lahmacuna bıçak kıyması, domates, maydanoz, yeşil ve kırmızı biber katılıyor yalnızca.
Yemeğimize salata, patlıcanlı ezme ve yeşillik eşlik ediyor. Fırından çıkan özel ekmek de garnitürlerle çok lezzetli oluyor.
Bu dayanılmaz lezzetlere kalaylı bakır çanak içinde sunulan ve kaşıkla içilen ayran da katılınca ziyaret sofrasında hissediyorsunuz kendinizi 🙂 Ziyaretimiz sonrası bu bakır çanaklardan kendimize de aldığımızı belirtmekte fayda var 🙂
Gaziantep’i yalnızca yemekleriyle anmak haksızlık olur tabii.Bakırcılar çarşısı, Kaleoğlu Mağarası, Mutfak Müzesi, Arkeoloji Müzesi ve saatlerinizi zevkle ayırabileceğiniz Zeugma Mozaik Müzesi sizleri bekliyor.
Yine de Gaziantep demek yemek demektir. Kebap, lahmacun, baklava demektir. Bakırcılar çarşısı, antep fıstığı, baharat ve salça demektir. Sizi kendine çeken bu şehri sadece “yemek yemek için” bile ziyaret edebilirsiniz.
Bir sonraki yazımda görüşmek üzere!
Benzer Yazılar
Mekan Bilgileri
Mekan Adı: İmam Çağdaş Gaziantep
Adres: Eski Hal Civarı, Uzun Çarşı No:14 Şahinbey – Gaziantep
Telefon: (0342) 231 26 78
Harita: